Laatste nieuws !


Bestuursvergadering

Onze volgende bestuursvergadering is op 11 october, bij Petra thuis. Aanvang 20.30 uur. Iets voor u om mee te beslissen in uw wijk? Geef u hier op als bestuurslid!Activiteiten SWOP


Er zijn talloze activiteiten in en rondom de locatie " de Schakelaar". Klik hier om de agenda van de SWOP in te zien.Casa Vita hout je gezond


Een groene omgeving waar je gelukkig en gezond kunt leven, waar je samen met de buurt zorgt voor en uitkijkt naar een ander.
Geen utopie, maar een bijzonder nieuwbouwproject waar mens en natuur samenkomen en waar houtbouw zorgt voor een aangename woonomgeving. Houtbouw & bouwplaats.
Casa Vita wordt dus grotendeels van hout gebouwd. Dit heeft als voordeel dat het gebouw een CO2 batterij wordt, waarmee dit project ook zijn bijdrage levert aan de klimaatcrisis.
Bijkomend voordeel van een houten constructie is dat het licht is en op de bouwplaats als bouwpakket in elkaar wordt geschroefd. Hierdoor is er een kortere bouwtijd en minder overlast voor de omgeving.
Daarnaast is ervoor gekozen om de heipalen te drukken in plaats van te slaan. Ook hiermee wordt de overlast verminderd (geen dreunende knallen tijdens het heien).Schatkaart en Casaschool


Op 28 mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten de locatie Groen van Prinstererlaan te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool.
Naast nieuwe onderwijs- en kinderopvangvoorzieningen, komt er een sportaccommodatie voor het bewegingsonderwijs.
deze nieuwsbrief berichten we u over de laatste stand van zaken.Beste leden,


De wijkvereniging Pijnacker-Noord is destijds opgericht toen de gemeente onze wijk ging renoveren.
Daarin heeft de wijkvereniging veel zeggenschap gehad.
Ondanks dat het lang heeft geduurd is de wijk naar volle tevredenheid opgeleverd.
Toen kwam de coronaperiode waardoor er allerlei activiteiten niet konden doorgaan en ligt het wijkgebeuren een beetje in een slaaptoestand. Nu de coronatijd zowat achter de rug is staan er in onze wijk een tweetal projecten op stapel. Voor het Helmhuis zal er op de plaats van de oude Fatima-mavo een complex gebouwd gaan worden met diverse vormen van wonen. Sociale woningbouw, woningen voor starters en woningen voor het middensegment. Bovenop komen een viertal penthouses in het dure segment. Voor elk wat wils (Casa Vita).Kinderboekenweek "Bij mij thuis."


Op woensdagochtend 11 oktober worden veertien schoolklassen van de Josephschool en Octantschool Schatkaart voorgelezen door inwoners van de wijk Pijnacker-Noord op plekken waar zij niet vaak komen.
Verschillende organisaties uit de wijk zetten de deuren wagenwijd open om kinderen van 4-12 jaar te ontvangen en leuke verhalen voor te lezen rondom het thema van de Kinderboekenweek "Bij mij thuis."