Laatste nieuws !


Natuurwandeling Noord!

Natuurpad Wandeling door Pijnacker Noord. De officiële opening is op zaterdag 20 april ! Om 13.00 uur is de onthulling van het eerste, van de 5 natuurborden die in de wijk Pijnacker Noord geplaatst zijn en de start van een uitgezette wandeling langs al deze borden. Wil je iets meer weten over de natuur van Pijnacker Noord en hoe die hier en daar geholpen wordt dan is het de moeite waard dit rondje eens te lopen. In een leuke folder wordt de route omschreven en wordt hier en daar uitgelegd wat er te zien is.Aktiviteiten in Pijnacker Noord

Het samenwonen en leven in een wijk als de onze heeft kanten die nog weinig aandacht hebben gekregen. Daar komt verandering in, samen met u, de bewoners in PijnackerNoord. Hieronder mogelijke activiteiten in onze wijk voor u waar u aan mee kunt doen.Hulp in Pijnacker !

Bij onderstaande instanties kunt u terecht. Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp De SWOP is de welzijnsorganisatie in Pijnacker-Nootdorp en organiseert diverse activiteiten in De Schakelaar bij u in de buurt. Ook kunnen buurtbewoners gebruik maken van verschillende diensten: financiële ondersteuning, de boodschappendienst en de ver- voersdienst. U kunt altijd binnenlopen op een doordeweekse dag, sociaal werkers Sabine en Monique staan u graag te woord. U kunt ook bellen naar 015 3699699 of kijken op www.swop.nl
LEES VERDER....Bouwjournaal.

In het najaar van 2024 verhuizen wij naar de prachtige nieuwbouwlocatie aan de Groen van Prinstererlaan. Octant en SkippyPepijn gaan daar samen een kindcentrum vormen. Voor Schatkaart een vertrouwde plek, want daar stond heel lang de oude school. Er is gekozen voor een grote, groene buitenruimte die past in de visie van zowel Octant als SkippyPepijn.Casa Vita hout je gezond


Een groene omgeving waar je gelukkig en gezond kunt leven, waar je samen met de buurt zorgt voor en uitkijkt naar een ander.
Geen utopie, maar een bijzonder nieuwbouwproject waar mens en natuur samenkomen en waar houtbouw zorgt voor een aangename woonomgeving. Houtbouw & bouwplaats.
Casa Vita wordt dus grotendeels van hout gebouwd. Dit heeft als voordeel dat het gebouw een CO2 batterij wordt, waarmee dit project ook zijn bijdrage levert aan de klimaatcrisis.
Bijkomend voordeel van een houten constructie is dat het licht is en op de bouwplaats als bouwpakket in elkaar wordt geschroefd. Hierdoor is er een kortere bouwtijd en minder overlast voor de omgeving.
Daarnaast is ervoor gekozen om de heipalen te drukken in plaats van te slaan. Ook hiermee wordt de overlast verminderd (geen dreunende knallen tijdens het heien).Schatkaart en Casaschool


Op 28 mei 2020 heeft de gemeenteraad besloten de locatie Groen van Prinstererlaan te (her)ontwikkelen met een kindcentrum Schatkaart en Casaschool.
Naast nieuwe onderwijs- en kinderopvangvoorzieningen, komt er een sportaccommodatie voor het bewegingsonderwijs.
Met deze nieuwsbrief berichten we u over de laatste stand van zaken.Beste leden,


De wijkvereniging Pijnacker-Noord is destijds opgericht toen de gemeente onze wijk ging renoveren.
Daarin heeft de wijkvereniging veel zeggenschap gehad.
Ondanks dat het lang heeft geduurd is de wijk naar volle tevredenheid opgeleverd.
Toen kwam de coronaperiode waardoor er allerlei activiteiten niet konden doorgaan en ligt het wijkgebeuren een beetje in een slaaptoestand. Nu de coronatijd zowat achter de rug is staan er in onze wijk een tweetal projecten op stapel. Voor het Helmhuis zal er op de plaats van de oude Fatima-mavo een complex gebouwd gaan worden met diverse vormen van wonen. Sociale woningbouw, woningen voor starters en woningen voor het middensegment. Bovenop komen een viertal penthouses in het dure segment. Voor elk wat wils (Casa Vita).