Beste leden,

De wijkvereniging Pijnacker-Noord is destijds opgericht toen de gemeente onze wijk ging renoveren. Daarin heeft de wijkvereniging veel zeggenschap gehad. Ondanks dat het lang heeft geduurd is de wijk naar volle tevredenheid opgeleverd. Toen kwam de coronaperiode waardoor er allerlei activiteiten niet konden doorgaan en ligt het wijkgebeuren een beetje in een slaaptoestand.

Nu de coronatijd zowat achter de rug is staan er in onze wijk een tweetal projecten op stapel.

Voor het Helmhuis zal er op de plaats van de oude Fatima-mavo een complex gebouwd gaan worden met diverse vormen van wonen.  Sociale woningbouw, woningen voor starters en woningen voor het middensegment. Bovenop komen een viertal penthouses in het dure segment. Voor elk wat wils (Casa Vita). 

Het tweede project is de school aan de Groen van Prinsterenlaan. Deze zal vervangen worden door een nieuwe waar de Schatkaart en de Casaschool hun domicilie krijgen een integraal kindercentrum. Waar nu de Casaschool zit, de oude Berkenhofschool, is woningbouw gepland maar dat duurt nog wel even.

Er zijn verschillende bestuursleden geweest die zich hebben ingezet voor de ontwikkeling van de wijk. In 2021 was er al een vacature en nu zijn er nog twee bestuursleden mee gestopt. 
Het bestuur bestaat nog maar uit drie leden en dat is veel te weinig. We zijn dus naarstig op zoek naar drie enthousiaste leden die ons bestuur willen komen versterken.

Is uw nieuwsgierigheid nu gewekt dan kunt u  contact op nemen via de onderstaande knop met de secretaris Dick Grootenboer.