Wethouder Hanneke van de Gevel opent het natuurpad door het verwijderen van de strik !

Zaterdag 20 april was er om 13.00 uur een klein oploopje aan de Goudenregensingel op de hoek met de Meidoornlaan. Daar staat het eerste bord van de natuurwandeling door de wijk.

Tijdens en na de renovatie van Noord zijn er ecologische aanpassingen in het groen van de wijk gedaan. Dat gaf soms vragen van wijkbewoners, men begreep niet waarom er boomstronken lagen en minder gemaaid werd. Uitleg hielp voor begrip. Het bestuur van de wijkvereniging bedacht daarom samen met de wijkmanager, dat hier en daar een bord met uitleg in de wijk goed zou zijn.
Tegelijk waren er twee vrouwen, die heel mooi kunnen tekenen op een zelfde idee gekomen. Vandaar dat er nu prachtig getekenden borden staan met weinig tekst. Wie meer wil weten kan de QR codes scannen en komt dan bij meer informatie op de website van de wijkvereniging.

Precies om 13.00 uur was het weer even een spelbreker met een kleine bui, maar de ceremonie ging gewoon door.
De wethouder vertelde dat ze graag overal borden heeft met uitleg over geschiedenis of in dit geval natuur. Daarna maakte zij de strik los en konden Sabine Verduckt en Martine de Soet, hun prachtig gemaakte bord zelf uitpakken.
Zij hopen dat mensen nieuwsgierig worden door de plaatjes en dan meer willen weten over de natuur en de ecologie in hun wijk.
Bart Ennema, de bedenker en maker van de wandeling deelde daarna aan iedereen een mooi gedrukte folder uit met de route beschrijving en een kaartje.
Speciaal voor deze eerste keer was er bij sommige borden extra uitleg door iemand van de egelwerkgroep en van de NMP. Op de buurttuin stond een versnapering en waren de vrijwilligers aan het werk.
Wie dat leuk vond kon zelf ook wat zaaien. Na de wandeling waren mensen nog welkom in de Acker voor een kopje koffie/ thee of limonade. Vanwege toch nog buitjes kwamen daar niet veel mensen meer aan. 

Buurttuin bord met uitdeel kastje !
Uitleg over de egel

De mensen die de wandeling gemaakt hebben, vonden dat zij nog veel nieuwe informatie gelezen en gezien hebben. De folder met de wandeling wordt deze week op zoveel mogelijk plekken in de wijk neergelegd, b.v.bij de scholen, de Swop en de Acker. De wandeling kan als je dat leuk vind het hele jaar door gemaakt worden. Ieder seizoen is er ook wel weer wat anders te zien en het is een leuk rondje van ongeveer een uur wandelen.

De wijkvereniging hoopt zo dat veel inwoners hun wijk en elkaar beter leren kennen en weten wat er allemaal te zien en te doen is !