Op woensdagochtend 11 oktober worden veertien schoolklassen van de Josephschool en Octantschool Schatkaart voorgelezen door inwoners van de wijk Pijnacker-Noord op plekken waar zij niet vaak komen. Verschillende organisaties uit de wijk zetten de deuren wagenwijd open om kinderen van 4-12 jaar te ontvangen en leuke verhalen voor te lezen rondom het thema van de Kinderboekenweek Bij mij thuis. 

Dit mooie initiatief komt voort uit het wijkoverleg Pijnacker-Noord dat regelmatig bij elkaar komt.
Bij het overleg sluiten organisaties uit de hele wijk aan zoals bv de wijkvereniging, de Acker, de basisscholen, Rondom Wonen, Skippy Pepijn, de wijkmanagers, de SWOP, gro-up buurtwerk, SBJ SamenSterk en de bibliotheek.
Gezamenlijk worden activiteiten georganiseerd in Pijnacker-Noord voor de inwoners.
Zo is er al eerder een Pannekoekenmiddag georganiseerd waarbij kinderen en ouderen in de wijk samen pannenkoeken hebben gegeten. Op 11 oktober wordt er nu een Voorleesactiviteit georganiseerd.
Deze activiteit is in het kader van de Kinderboekenweek die dit jaar het thema heeft ‘Bij mij thuis’ en dat is precies wat we willen bereiken met deze activiteit. Dat kinderen de wijk leren kennen, ergens komen waar ze niet vaak komen en kijken hoe is het is bij iemand anders thuis.

De organisaties uit het overleg gaan vaker activiteiten organiseren en willen meer inwoners uit de wijk betrekken. Er zijn al mooie ideeën en er wordt gewerkt aan een overzicht van wat er allemaal in de wijk te doen is en waar je moet zijn als je een vraag hebt. Heb jij nu een leuk idee voor een activiteit of iets anders wat belangrijk is voor de wijk?
Wil je meedenken en meewerken om Pijnacker-Noord nog leuker en beter te maken?
We komen graag met je in contact.
Je kunt een mailtje sturen naar de wijkvereniging Pijnacker-Noord of naar jvanveen@sbjsamensterk.nl